Når arbejdsmiljøet bliver en belastning i stedet for en drivkraft, kan det få alvorlige konsekvenser – både personligt og professionelt. Men hvad gør man, når grænserne overskrides…
Fra marts retter Fødevarestyrelsen særlig opmærksomhed mod heste- og familiedyrsdyrlæger samt hestebesætninger med en ny kontrolkampagne kaldet ”Sunde dyr”. Formålet er at oprethol…
Hvordan kan dyrlæger bidrage endnu mere til smittebeskyttelse? Hvad er deres ansvar, og hvor går grænsen mellem rådgivning og myndighedskontrol? På Fødevarestyrelsens tredje og sid…
Tirsdag den 4. februar blev en vigtig milepæl markeret på Institut for Klinisk Veterinærmedicin. Med en guldsaks i hånden klippede prodekan for Uddannelse ved KU SUND, Jørgen Kurtz…
Dansk griseproduktion er mere effektiv end nogensinde før, men produktionen presser dyrevelfærden til bristepunktet. Antallet af grise stiger, mens pladsen og ressourcerne til at h…
Kan samspillet mellem tilstedeværelsen af Actinobacillus pleuropneumoniae i tonsiller og i luftrør og antistofniveauet i blodet hos søer give et værktøj til at identificere smitteb…
Efterårets store udbrud af Bluetongue serotype 3 (BTV-3) i Nederlandene, med spredning til Belgien, Tyskland og England, betyder, at der igen er risiko for introduktion af Bluetong…
En uheldig hændelse med et kattebid for fire år siden har ført til, at veterinærsygeplejerske Lene Kornbeck i dag har permanent nedsat styrke og grebsfunktion i sin pegefinger – sa…
Et kattebid var tæt på at nedsætte førligheden i René Hovgaard Sørensens højre langemand på grund af et langstrakt behandlingsforløb. Hans oplevelse er en øjenåbner for de udfordri…