DVT Podcast


DVTs podcast-serie dykker ned i aktuelle veterinære emner. Vi stiller spørgsmål til forskere, praktikere, klinikere, specialister og flere andre dyrlæger med viden og indblik, og vi undersøger, hvad vi skal og kan bruge den veterinære viden til.

Du kan lytte til alle episoder af DVTs podcastserie på Spotify 

Episoder

Podcast: Det vi (ikke) taler om

At være dyrlæge er et job med høje krav til faglighed og et stort ansvar – uanset hvilken gren af faget, man arbejder i. Specialviden og fagspecifikke udfordringer fylder ofte i samtaler mellem kolleger. Hør dyrlæger fortælle om de udfordringer og svære oplevelser, de møder i deres arbejde, og forebyggelseskonsulent Susanne Holm fra Institut for Belastningspsykologi, gode råd og perspektiver til de medvirkende dyrlæger.

Lyt med

 

Podcast: Adfærdsproblemer hos hunde

Hør med når Kirsten Brock og Iben Meyer deler ud af deres viden og erfaring om adfærdsbehandling, dels fra praktikerens perspektiv på den enkelte hund og med forskerens blik for de store populationer.

Lyt med

 

Podcast: Dyrlægers rolle og ansvar i en bæredygtig fremtid

Klimaforandringer, biodiversitetskrise, madspild… vi kan ikke ignorere det faktum, at vi står midt i en afgørende tid, og vi skal blive bedre til at arbejde og leve bæredygtigt og forvalte vores ressourcer bedre - både nu og i fremtiden.

Lyt med

 

Podcast: Fremtidens grønne husdyr

Hvordan får vi i Danmark klima og husdyr til at forenes i en bæredygtig fremtid? Det er et af spørgsmålene i denne episode af DVTs podcast, hvor to forskere kommer med hver deres bud på forskellige løsningsmodeller til at begrænse husdyrbrugets udledninger.

Lyt med

 

Podcast: Dyrlæge i Grønland

Der er ikke mange dyrlæger til at varetage det veterinære arbejde i Grønland. I denne episode af DVTs podcast fortæller fire dyrlæger om deres mangeartede arbejdsopgaver i Grønlands veterinær- og fødevaremyndighed og i landets eneste dyreklinik, Donnas Dyreklinik, der ligger i Nuuk.

Lyt med

 

Podcast: Dyr til forsøg

Omkring 250.000 dyr anvendes årligt som forsøgsdyr i Danmark. I denne udgave af DVTs podcast dykker vi ned i rådets arbejde og taler med to veterinærer, der begge har beskæftiget sig med forsøgsdyrenes velfærd gennem hele deres forskningskarriere.

Lyt med

 

Podcast: Den næste pandemi

Coronapandemien har forhåbentlig gjort os klogere på, hvordan vi som samfund bedst bekæmper, inddæmmer og forebygger smitte, så vi er bedst muligt forberedt, næste gang en krise står for døren. DVTs podcast sætter denne gang fokus på den næste pandemi.

Lyt med

 

Podcast om trivsel blandt nyuddannede dyrlæger

Når man som nyuddannet dyrlæge skal finde ståsted på jobmarkedet, kan det både være en forløsende tid, hvor man endelig får lov at prøve kræfter med det fag, man har uddannet sig i. Men det kan også opleves som et pres for at slå til og gøre det godt nok. Hent gode råd til, hvordan du får en god start på arbejdslivet i en ny episode af DVTs podcast.

Lyt med

 

Podcast om rewilding

Med den forestående etablering af 13 nye naturnationalparker i Danmark har forvaltningsmetoden »rewilding« efterhånden fået plads i mediebilledet. I en ny episode af DVTs podcast har vi fokus på begrebet, og hvilke dyrlægefaglige problemstillinger der kan komme i spil, når man ønsker at forvilde naturen med udsatte dyr.

Lyt med 

 

Biokontrol og fødevaresikkerhed

Fødevarebårne sygdomme er både sundhedsfarlige, omkostningsfulde og koster på klimakontoen, hver gang mad må kasseres for at bevare fødevaresikkerheden. I denne podcast sætter vi fokus på biokontrol og fødevaresikkerhed. Vi ser nærmere på nogle af de forskellige metoder, der både i forhold til forebyggelse og kontrol i fødevareproduktionen er med til at bekæmpe smitte fra jord til bord.

Lyt med 

 

Dyrenes advokater

I generationer har Det Veterinære Sundhedsråd været med til at sikre den veterinære faglighed i samfundet. I DVTs nye postcast »Dyrenes advokater« kan du høre historien om Rådets arbejde, om de mange sager, Rådet forelægges året igennem, og om, hvordan Rådets udtalelser danner grundlag for dyrlægers vurderinger.

Lyt med