Om Dansk Veterinærtidsskrift

Dyrlægernes eget fagblad om fag, arbejdsliv og meninger.Dansk Veterinærtidsskrift (DVT) er dyrlægernes fagblad og medlemsbladet for Den Danske Dyrlægeforening. DVT udkommer 9 gange årligt og læses også af mange andre med interesse for faget og det veterinære område end medlemmerne.

Som forening og med DVT sætter vi dyrlægers faglighed, professionen og arbejdsliv på dagsordenen indenfor områder som dyrevelfærd, fødevaresikkerhed, sundhed hos dyr og mennesker samt bæredygtighed – One Health. Vi forholder os aktivt til udviklingen af dyrlægeområdet lokalt og internationalt og til de forandringer, der præger faget. DVT er her en vigtig kilde til ny faglig viden, fagpolitik og debat. 

Redaktionelt beskæftiger DVT sig med alle emner, der styrke medlemmernes faglige interesser og position, hvor vi som den eneste organisation i Danmark er specialiseret i at rådgive og støtte dyrlæger i alle faser af arbejdslivet. Det gælder for ansatte som selvstændige eller nyuddannede, og indenfor life science, dyrevelfærd og -sundhed, fødevaresikkerhed samt i klinisk praksis.

Fokus i DVT er blandt andet på arbejdsliv, karriere, kompetenceudvikling, fagpolitik og ny faglig viden (inklusive peer-review) inden for dyrlægernes fagområder. Det vil sige familiedyr, produktionsdyr, fødevaresikkerhed, kødkontrol, forskning, undervisning, veterinær administration og life science.

DVT formidler også jobannoncer og efteruddannelsestilbud. Jobannoncer, der indrykkes i DVT, kommer automatisk på joboversigten på DDDs hjemmeside.