Når man har genereret data om fødevarer, er den viden værdifuld. Men alt for ofte ligger data analogt og isoleret i hver sin silo. I stedet bør man dele og digitalisere data, så m…
Før gik tilsætningsstoffer under betegnelsen E-numre – nu hedder de samlet tilsætningsstoffer. En meget mere positiv betegnelse og også meget mere beskrivende: Tilsætningsstoffer t…
Campylobacter er den bakterie, der oftest giver tarminfektioner i Danmark med flere end 4.000 registrerede tilfælde årligt. Nyere forskningsresultater fra Statens Serum Institut ty…
Listeriabakterier findes vidt udbredt i naturen og i tarmkanalen hos mange dyr, hvorfra smitten via fødevarer kan spredes til mennesker. Kun ganske få raske mennesker bliver syge a…
Fødevarebårne sygdomme er både sundhedsfarlige, omkostningsfulde og koster på klimakontoen, hver gang mad må kasseres for at bevare fødevaresikkerheden. I denne podcast sætter vi f…
Den bakteriologiske undersøgelse (BU) er en pålidelig metode af ældre dato til at belyse, om læsioner observeret på en slagtekrop og tilhørende organer er et udtryk for en lokal el…
Hvordan sikrer vi sunde og sikre fødevarer til hele verdens befolkning, der accelererer imod 9 milliarder mennesker? Den danske fødevareklynge har nogle af svarene på et globalt pr…
Fødevaresikkerhed er et område i konstant udvikling. I Sektion for Fødevaresikkerhed og Zoonoser arbejder vi med sygdomsfremkaldende smitstoffer, især bakterier, som forårsager syg…