Embedsdyrlægens arbejde i Kødkontrollen er noget ganske andet end sit rygte. For det er ikke »røven af fjerde division«, som mange tror, siger Pauline Gauhl, der ligesom kollegaen…
I næsten et årti har Teknologisk Institut arbejdet på at udvikle en ny teknologi til kødkontrol i svinesektoren, hvor intelligente kameraer skal understøtte opgaven med at detekt…
En praktikperiode sidst på studiet var for René Skaarup vejen til jobbet som embedsdyrlæge i Kødkontrollen. Han er glad for de mange dyrlægefaglige aspekter, som jobbet rummer, og…
Slagteriernes håndtering af galdekontaminering er tilstrækkelig til at sikre, at forbrugeren ikke eksponeres for Salmonella, viser et studie, der har undersøgt sammenhæng mellem ga…
Studerende på andet semester af kandidaten har i år fået mulighed for at komme i praktik hos embedsdyrlægerne ved Danish Crowns slagteri i Sæby. Det blev en »øjenåbner« og gav nye…
Det var en ny og spændende verden, der åbnede sig karrieremæssigt, da Kasper Klintø for fire år siden lukkede kapitlet som praktiserende dyrlæge og trak i arbejdstøjet i Fødevarest…
Den bakteriologiske undersøgelse (BU) er en pålidelig metode af ældre dato til at belyse, om læsioner observeret på en slagtekrop og tilhørende organer er et udtryk for en lokal el…
Undersøgelser fra Aarhus Universitet viser, at der ikke er en systematisk sammenhæng mellem fund af haleskader på ukuperede grise i Kødkontrollen og ved kliniske undersøgelser i be…