Podcast: Biokontrol og fødevaresikkerhed

Fødevaresikkerhed Fødevarebårne sygdomme er både sundhedsfarlige, omkostningsfulde og koster på klimakontoen, hver gang mad må kasseres for at bevare fødevaresikkerheden. I denne podcast sætter vi fokus på biokontrol og fødevaresikkerhed. Vi ser nærmere på nogle af de forskellige metoder, der både i forhold til forebyggelse og kontrol i fødevareproduktionen er med til at bekæmpe smitte fra jord til bord.

39258554 L © RF123
Podcast

Vi har talt med Lone Brøndsted, som arbejder ved Sektion for Fødevaresikkerhed og Zoonoser på Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på KU SUND - og Lis Alban, der er chefforsker ved Landbrug og Fødevarer under afdeling for Fødevaresikkerhed, Veterinære forhold & risikoanalyse og desuden er adjungeret professor ved KU SUND. 

Podcasten er produceret af journalist Nicoline Skandov.
Udgivelse: 21. januar 2021.
Lyt til podcast på Spotify

DVTs podcast-serie dykker ned i aktuelle veterinære emner. Vi stiller spørgsmål til forskere, praktikere, klinikere, specialister og flere andre dyrlæger med viden og indblik, og vi undersøger, hvad vi skal og kan bruge den veterinære viden til.