Hvert år bliver 45.000 danske spædkalve transporteret til opfedning i udlandet – primært Holland. Transporten, som er reguleret af EUs Transportforordning og af nationale regler, b…
Lav immunitet, udfordret energi- og væskebalance og manglende flokadfærd øger risikoen for sygdom og stress hos spædkalve under og efter lange transporter. EU-organet EFSA anbefale…
Det er ikke svært som dyrlæge og rådgiver at gøre en forskel for kalvesundheden i den enkelte besætning. Der findes gode, let tilgængelige redskaber. Her kommer en opsamling på de…
Antibiotikaforbrug, passiv immunisering, råmælkserstatninger, sundhed hos flyttede kalve og kunstig intelligens var blandt temaerne om kalve på den årlige konference i American Dai…
Oral behandling af kalvene med antibiotika er ikke godt landmandskab. Det er ineffektivt, øger forbruget og øger risikoen for resistensudvikling. Det bør være det budskab, vi tager…
Til trods for at nutritionel myopati er en sjælden tilstand i Danmark, bør dyrlæger være opmærksomme på tilstanden – selv i besætninger, hvor tilstanden ikke tidligere har optrådt.…
Kvægdyrlæger føler sig ofte nødsaget til at udlevere antibiotika til kalve – også selv om de må gå på kompromis med fagligheden. Det viser en undersøgelse blandt knap 40 praktisere…
For første gang er influenza D-virus påvist i danske kalvebesætninger. Luftvejsvirussen er kendt i flere andre lande, og professor vurderer, at smitten også er vidt udbredt i de da…
En tidlig adskillelse mellem malkekoen og dens kalv er et hyppigt debatemne og i modstrid med, hvordan mange forbrugere opfatter en dyrevenlig produktion. Danske og udenlandske for…