At være dyrlæge er et job med høje krav til faglighed og et stort ansvar – uanset hvilken gren af faget, man arbejder i. Specialviden og fagspecifikke udfordringer fylder ofte i sa…
Hør med når Kirsten Brock og Iben Meyer deler ud af deres viden og erfaring om adfærdsbehandling, dels fra praktikerens perspektiv på den enkelte hund og med forskerens blik for de…
Hvordan får vi klima og husdyr til at forenes i en bæredygtig fremtid i Danmark? Det er et af spørgsmålene i denne episode af DVTs podcast, hvor to forskere kommer med hver deres b…
Der er ikke mange dyrlæger til at varetage det veterinære arbejde i Grønland. I denne episode af DVTs podcast fortæller fire dyrlæger om deres mangeartede arbejdsopgaver i Grønland…
Omkring 250.000 dyr anvendes årligt som forsøgsdyr i Danmark. I denne udgave af DVTs podcast dykker vi ned i rådets arbejde og taler med to veterinærer, der begge har beskæftiget s…
Coronapandemien har forhåbentlig gjort os klogere på, hvordan vi som samfund bedst bekæmper, inddæmmer og forebygger smitte, så vi er bedst muligt forberedt, næste gang en krise st…
Når man som nyuddannet dyrlæge skal finde ståsted på jobmarkedet, kan det både være en forløsende tid, hvor man endelig får lov at prøve kræfter med det fag, man har uddannet sig i…
Med den forestående etablering af 13 nye naturnationalparker i Danmark har forvaltningsmetoden »rewilding« efterhånden fået plads i mediebilledet. I en ny episode af DVTs podcast h…
Fødevarebårne sygdomme er både sundhedsfarlige, omkostningsfulde og koster på klimakontoen, hver gang mad må kasseres for at bevare fødevaresikkerheden. I denne podcast sætter vi f…