FVE, FEEVA, FECAVA og WSAVA står sammen bag et nyt politikpapir om dyrenes mulighed for at udvise naturlig adfærd og træningsmetoders betydning for velfærden. Politikpapiret blev g…
Selvom jura ofte opfattes som tørt og kedeligt, formår Søren Stig Andersen at kaste nyt lys over emnet med sin omfattende gennemgang af dyrevelfærdsloven og tilhørende kommentarer.…
Arvelige sygdomme, overtypning og ekstreme fænotyper gør livet svært for flere racehunde. Artiklen samler op på, hvad der er gjort for at dæmme op for de negative konsekvenser af r…
Dyrlæge Hanne Lerche Voogd er for nylig blevet indstillet af Dyrlægeforeningen til at sidde i Det Veterinære Sundhedsråd for en fireårig periode. Hun ser frem til at få indflydelse…
Der findes næsten lige så mange holdninger til dyrevelfærd, som der findes dyrlæger. Så hvordan skal Dyrlægeforeningen overordnet set positionere sig i et samfund, hvor dyrevelfærd…
Dyrlægerne i VetSalus vil give forbrugerne et dyrlægefagligt grundlag at træffe ansvarlige beslutninger ud fra, når de står foran køledisken. For der mangler fokus på dyrevelfærd,…
Hvert år bliver 45.000 danske spædkalve transporteret til opfedning i udlandet – primært Holland. Transporten, som er reguleret af EUs Transportforordning og af nationale regler, b…
Lav immunitet, udfordret energi- og væskebalance og manglende flokadfærd øger risikoen for sygdom og stress hos spædkalve under og efter lange transporter. EU-organet EFSA anbefale…