Podcast: Dyr til forsøg

Dyreforsøg Omkring 250.000 dyr anvendes årligt som forsøgsdyr i Danmark. I denne udgave af DVTs podcast dykker vi ned i rådets arbejde og taler med to veterinærer, der begge har beskæftiget sig med forsøgsdyrenes velfærd gennem hele deres forskningskarriere.

Rotter Forsøg
Podcast

Langt de fleste dyr, der anvendes som forsøgsdyr i Danmark, er mus og rotter, men heste, hunde, fisk og reptiler er også blandt de dyr, der må lægge krop til de videnskabelige fremskridt.

For at få tilladelse til at udføre forsøg på levende dyr i Danmark skal man dog have en godkendelse fra Dyreforsøgstilsynet, hvorunder et råd bestående af 11 udvalgte rådsmedlemmer tager stilling til, hvorvidt den enkelte ansøgning lever op til dyrevelfærdsloven.

I denne udgave af DVTs podcast går vi tæt på rådets arbejde og taler med to veterinærer, der begge har beskæftiget sig med forsøgsdyrenes velfærd gennem hele deres forskningskarriere - rådsmedlem og lektor ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskabs Sektion for eksperimentelle dyremodeller Dorte Bratbo Sørensen og professor i forsøgsdyrvidenskab og forsøgsdyrsvelfærd på KU, Axel Kornerup Hansen.

Podcasten er produceret af journalist Nicoline Skandov.
Udgivelse: 17. marts 2022.
Lyt til podcast på Spotify

DVTs podcast-serie dykker ned i aktuelle veterinære emner. Vi stiller spørgsmål til forskere, praktikere, klinikere, specialister og flere andre dyrlæger med viden og indblik, og vi undersøger, hvad vi skal og kan bruge den veterinære viden til.