Holdninger ikke er nok, når dyr er afhængige af os. Etikken må kunne bære praksis, og det kræver et sprog for, hvad dyrevelfærd betyder – i virkeligheden – for dyret.
Når vi bruger heste i sport, bærer vi ansvaret for at sikre deres trivsel. Men hvordan ved vi, om de har det godt? Ved at tage udgangspunkt i hestens perspektiv og anvende videnska…
Hvordan kan dyrlæger bidrage endnu mere til smittebeskyttelse? Hvad er deres ansvar, og hvor går grænsen mellem rådgivning og myndighedskontrol? På Fødevarestyrelsens tredje og sid…
Tirsdag den 4. februar blev en vigtig milepæl markeret på Institut for Klinisk Veterinærmedicin. Med en guldsaks i hånden klippede prodekan for Uddannelse ved KU SUND, Jørgen Kurtz…
Dansk griseproduktion er mere effektiv end nogensinde før, men produktionen presser dyrevelfærden til bristepunktet. Antallet af grise stiger, mens pladsen og ressourcerne til at h…
At være dyrlæge er et job med høje krav til faglighed og et stort ansvar – uanset hvilken gren af faget, man arbejder i. Specialviden og fagspecifikke udfordringer fylder ofte i sa…
Kan samspillet mellem tilstedeværelsen af Actinobacillus pleuropneumoniae i tonsiller og i luftrør og antistofniveauet i blodet hos søer give et værktøj til at identificere smitteb…