Hvert år bliver 45.000 danske spædkalve transporteret til opfedning i udlandet – primært Holland. Transporten, som er reguleret af EUs Transportforordning og af nationale regler, b…
Lav immunitet, udfordret energi- og væskebalance og manglende flokadfærd øger risikoen for sygdom og stress hos spædkalve under og efter lange transporter. EU-organet EFSA anbefale…
Et nyt canadisk studie opdaterer ætiologien bag sygdomsproblemer hos nykælvere,
og konklusionen er stadig, at både højt og lavt huld øger risikoen for sygdom. Det
samme gælder ha…
Når der opstår en brist i behandlingen af syge dyr, klarer dyrlægen det oftest gennem dialog, handlingsplaner og rådgivning af dyreejeren. Men dyrlægen kan stå i et dilemma mellem…
Antibiotikaforbrug, passiv immunisering, råmælkserstatninger, sundhed hos flyttede kalve og kunstig intelligens var blandt temaerne om kalve på den årlige konference i American Dai…
Perspektiverne er store, når data bliver samkørt og omsat til ny beslutningsstøtte for sundhed og velfærd på kvægbesætningerne. Men der er også masser af udfordringer, og det bet…
I den vestlige verden er det en stærk trend, at forbrugerne spiser mere plantebaseret og mindre animalsk. Men globalt vil efterspørgslen efter kød stige stærkt frem mod år 2050. Dy…
Produktion af kultiveret mælk og kød i storskala venter nok ikke lige om hjørnet, men forskningen og store virksomheder arbejder på at gøre det muligt. Meget tyder derfor på, at ko…
Det største klimaaftryk fra køerne stammer fra foderomsætningen i vommen, hvor arkæer omdanner overskydende brint til metan. Et lovende foderadditiv kan sænke produktionen af metan…