Brugen af Bovaer eller ekstra fedt i foderet til at sænke metan fra malkekøers fordøjelse rummer flere usikkerheder i praksis. Danske forskere efterlyser derfor flere undersøgelser…
Især Bovaers mulige effekt på foderoptagelsen hos malkekøer og manglende undersøgelser vedrørende malkekøers velfærd skaber usikkerhed. Og så kan tvungen brug af Bovaer ifølge Dyre…
Undgå flokbehandling, sørg for rotation af aktivt stof og for korrekt dosering af antiparasitære midler er tre vigtige værktøjer til at undgå opbygning af resistens hos parasitter,…
Produktion af mælk og kød belaster klimaet, men de senere års forskning viser gode muligheder for at sænke køernes klimaaftryk. Det kan ske gennem ændret fodring og gennem avl. Og…
Hvert år bliver 45.000 danske spædkalve transporteret til opfedning i udlandet – primært Holland. Transporten, som er reguleret af EUs Transportforordning og af nationale regler, b…
Lav immunitet, udfordret energi- og væskebalance og manglende flokadfærd øger risikoen for sygdom og stress hos spædkalve under og efter lange transporter. EU-organet EFSA anbefale…
Et nyt canadisk studie opdaterer ætiologien bag sygdomsproblemer hos nykælvere,
og konklusionen er stadig, at både højt og lavt huld øger risikoen for sygdom. Det
samme gælder ha…
Når der opstår en brist i behandlingen af syge dyr, klarer dyrlægen det oftest gennem dialog, handlingsplaner og rådgivning af dyreejeren. Men dyrlægen kan stå i et dilemma mellem…
Antibiotikaforbrug, passiv immunisering, råmælkserstatninger, sundhed hos flyttede kalve og kunstig intelligens var blandt temaerne om kalve på den årlige konference i American Dai…