Forekomsten af kvægbesætninger med Salmonella Dublin (SD) niveau 2 er steget fra omkring 6 % til cirka 11 % over de seneste 10 år. Denne stigning har ikke kun negative konsekvenser…
Der er i øjeblikket stor offentlig opmærksomhed om ophobning af PFAS i dyr, mennesker og miljøet omkring os. Men vores viden om PFAS-problemets omfang i Danmark er stadig meget beg…
Der er brug for mere regelmæssigt fokus på sundhed og velfærd i alle fjerkræbesætninger, mener Den Danske Dyrlægeforening, der konkret foreslår, at der indføres obligatorisk sundhe…
Zoonoser har haft stor betydning for menneskers sundhed op igennem vores historie, og det er også herfra, at vi fremover skal forvente, at mange nye pandemier vil opstå.
Ejerkatte, herreløse katte og »vildkatte« er katte, der på forskellig vis er udfordret på velfærd og sundhed. Det skriver Peter Sandøe, professor ved Københavns Universitet og lede…
Næsten to tredjedele af alle kendte humane patogener – det vil sige organismer som bakterier, parasitter og vira, der kan udløse en sygdom hos mennesker – stammer oprindeligt fra d…
Kaniner har tidligere været et klassisk børnekæledyr. Den nyere trend er, at voksne er de primære ejere af kaniner, der med rigtig fodring kan få et langt liv.
De seneste år er kampen mod ulovlige hvalpefabrikker for alvor sat ind, og på baggrund af den indsats ses der færre af dem i Danmark. Desværre er der opstået en anden, og muligvis…
Længere levetid hos malkekøer og færre opdræt til indskiftning kan være godt for både image, økonomi og klimabelastning. En vigtig forudsætning er dog, at
besætningen har styr på…
Kommentar til artiklen: Undersøgelse af ukrainsk- og russisktalende medarbejderes kendskab til smittebeskyttelse, hygiejne, medicinhåndtering og operative indgreb i danske svinebes…