Dyrevelfærd og etiske overvejelser ved genredigering i dyreforsøg var hovedtemaerne på Forsøgsdyrenes dag. Det er et område, der balancerer mellem nødvendighed, etik og teknologisk…
Forsøgsdyrene har været den røde tråd gennem hele Jan Lund Ottesens professionelle liv. Alligevel er han parat til at afskaffe brugen af dem, så snart alternativer som »human-on-a-…
Forsøgsdyrenes Dag havde i år hovedsageligt fokus på at tage dyrene ud af dyreforsøgene – og det skorter ikke på muligheder og alternativer. Fra virtual reality og simulationssoftw…
Dyrlægearbejdet er andet og mere end arbejdet i praksis. For Maria Kiersgaard giver jobbet som forsøgsdyrsveterinær med ansvar for 12.000 mus og rotter god mening. Hun praktiserer…
Det er afgørende at sikre, at dyreforsøg leverer brugbare og pålidelige resultater til gavn for både forskningen og patienter. Og her kan faktorer som køn og alder af forsøgsdyr, r…
Omkring 250.000 dyr anvendes årligt som forsøgsdyr i Danmark. I denne udgave af DVTs podcast dykker vi ned i rådets arbejde og taler med to veterinærer, der begge har beskæftiget s…
Hvem har ikke oplevet den brændende fornemmelse af chilipeber eller den friske og kølende fornemmelse af mentol? De to ingredienser er vigtige elementer for årets nobelpris i fysio…
Det genetiske redskab CRISPR har gjort det muligt for forskere at etablere nye dyremodeller for menneskets sygdomme. Perspektivet er blandt andet at kunne skabe cancermodeller, der…
For Dorte Bratbo Sørensen er det afgørende, hvordan vi ser på forsøgsdyrene. Er de blot nyttige redskaber, som man anvender i sin forskning, eller er de rigtig levende væsener, som…