Der er i øjeblikket stor offentlig opmærksomhed om ophobning af PFAS i dyr, mennesker og miljøet omkring os. Men vores viden om PFAS-problemets omfang i Danmark er stadig meget beg…
Efter to lange år med COVID-19-pandemi var det igen muligt for forskere indenfor molekylær billeddannelse at mødes til den internationale konference World Molecular Imaging Congres…
Viden om fiskevelfærd og de lidelser fisk gennemlever i forbindelse med fangst, er ukendt farvand. Dette forsøger Dyrenes Beskyttelse i øjeblikket i samarbejde med Danmarks Pelagis…
Når forskere udfører dyreforsøg, genererer de ofte store mængder data, som aldrig ender i nogen publikation. Men der kan forholdsvis let skabes god og brugbar viden ud fra de hen…
Biologiske og biosimilære lægemidler indeholder store og komplekse molekyler dannet i enten levende celler, andet levende væv eller via genteknologiske metoder. Lægemidlerne afprøv…
Hvem har ikke oplevet den brændende fornemmelse af chilipeber eller den friske og kølende fornemmelse af mentol? De to ingredienser er vigtige elementer for årets nobelpris i fysio…
Det genetiske redskab CRISPR har gjort det muligt for forskere at etablere nye dyremodeller for menneskets sygdomme. Perspektivet er blandt andet at kunne skabe cancermodeller, der…
For Dorte Bratbo Sørensen er det afgørende, hvordan vi ser på forsøgsdyrene. Er de blot nyttige redskaber, som man anvender i sin forskning, eller er de rigtig levende væsener, som…
Zoonoser har haft stor betydning for menneskers sundhed op igennem vores historie, og det er også herfra, at vi fremover skal forvente, at mange nye pandemier vil opstå.