Professor Terje Svingen fra DTU forsker i reproduktionstoksikologi og sidder samtidigt i bestyrelsen af Danmarks 3R-center. Han vurderer, at alternative testmetoder vil kunne ersta…
Historien vidner om, at dyrlæger har formået at udvide deres arbejdsområder i takt med opståede behov og samfundets krav om løsninger på nye udfordringer.
Der er i øjeblikket stor offentlig opmærksomhed om ophobning af PFAS i dyr, mennesker og miljøet omkring os. Men vores viden om PFAS-problemets omfang i Danmark er stadig meget beg…
Det er afgørende at sikre, at dyreforsøg leverer brugbare og pålidelige resultater til gavn for både forskningen og patienter. Og her kan faktorer som køn og alder af forsøgsdyr, r…
Efter to lange år med COVID-19-pandemi var det igen muligt for forskere indenfor molekylær billeddannelse at mødes til den internationale konference World Molecular Imaging Congres…
Viden om fiskevelfærd og de lidelser fisk gennemlever i forbindelse med fangst, er ukendt farvand. Dette forsøger Dyrenes Beskyttelse i øjeblikket i samarbejde med Danmarks Pelagis…
Når forskere udfører dyreforsøg, genererer de ofte store mængder data, som aldrig ender i nogen publikation. Men der kan forholdsvis let skabes god og brugbar viden ud fra de hen…
Biologiske og biosimilære lægemidler indeholder store og komplekse molekyler dannet i enten levende celler, andet levende væv eller via genteknologiske metoder. Lægemidlerne afprøv…