De digitale læringsplatforme redder i år mange dyrlæger fra at gå i stå i deres efteruddannelsesforløb på grund af corona-nedlukningen. På KU er erfaringerne gode, men for at det s…
Kan tang gøre vores køer mere klimavenlige? Kan man producere sunde grise uden brug af antibiotika? Det er nogle af de spørgsmål, der arbejdes med i Sektion for Produktion, Ernærin…
Det er de livsvigtige svar, som Sektion for Komparativ Pædiatri og Ernæring bruger alle kræfter på at lede efter. Målet er komme helt tæt på, hvordan det er muligt at optimere sund…
Sådan lyder det typiske spørgsmål fra bekendte og dyrlæger, når de hører, at jeg læser veterinærmedicin. Det er et svært og intimiderende spørgsmål at besvare, uanset om man lige e…
Parasitter – organismer, der lever på bekostning af andre væsner – er et samlingspunkt for mange af de projekter, der søsættes på Sektion for Parasitologi og Akvatisk Patobiologi.…
Med dyrevelfærd som overskrift har forskningen i Sektion for Eksperimentelle Dyremodeller på Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab et skarpt fokus på udvikling af dyremodeller…
I Sektion for Patobiologi favner forskningen bredt fra stamcelleforskning i Alzheimers sygdom til poteproblemer hos mink. Udover forskningen står sektionen dog også med en omfatten…
Fødevaresikkerhed er et område i konstant udvikling. I Sektion for Fødevaresikkerhed og Zoonoser arbejder vi med sygdomsfremkaldende smitstoffer, især bakterier, som forårsager syg…
45 medarbejdere med 12 forskellige nationaliteter er ansat i Sektion for Veterinær Klinisk Mikrobiologi. Her forskes i feltet fra udvikling af diagnostiske værktøjer over antibioti…
I sektion for dyrevelfærd og sygdomsbekæmpelse forsker epidemiologer, etologer og bioetikere side om side. Især inden for dyrevelfærd kan de drage særlig nytte af hinandens metoder…