Få gode råd til jobsøgning og tips til relevante kompetencer

Jobsøgning Hvad enten du er ansat i smådyrspraksis, beskæftiger dig med kvæg, svin, heste eller forsøgsdyr eller med smittespredning, kontrol af fødevarer, udvikling af medicin, sikring af drikkevand, gode processer, compliance eller helt andre funktioner og færdigheder, så kan Den Danske Dyrlægeforening hjælpe dig med at komme videre i din karriere.

Scanstockphoto Image 3192315 © Scandinavian Stockphoto
Interview

Det er naturligvis enhedsforeningens ambition altid at bidrage positivt med sparring, viden, gode råd og tips til alle medlemmer – igennem hele karrierens forskellige faser. Derfor er dyrlægeforeningen også i gang med at opgradere sine services indenfor jobsøgning og karriererådgivning.

DDDs tilbud og rådgivning skal konstant spejle medlemmernes og arbejdsmarkedets aktuelle behov, så hvert enkelt medlem oplever høj kvalitet og får en positiv oplevelse.

- I øjeblikket er arbejdsmarkedet nærmest glohedt, og det giver selvfølgelig arbejdstagere gode muligheder for at skifte arbejdsplads – og også en god forhandlingsposition, når der skal forhandles vilkår, siger Danny Bukh Almstrup, chef for HR, Karriere, Kurser & Netværk i Den Danske  Dyrlægeforening og tilføjer:

- Alligevel vil jeg gerne fremhæve, at det stadig er vigtigt at forberede sig godt, inden man går i gang med at søge stillinger.

Den Danske Dyrlægeforenings karriererådgivning har netop lanceret fire nye onlineworkshops, som alle Dyrlægeforeningens medlemmerne kan deltage i uden yderligere betaling. De fire workshops er tænkt som inspiration til at få påbegyndt processen med at være aktivt jobsøgende.

Afklaring og motivation

Baggrunden kan være helt forskellig, men processen med at finde ind til sine stærkeste  motivationsfaktorer og stærkeste faglige og personlige kompetencer er de samme, hvad enten man er helt ny på arbejdsmarkedet, er på vej tilbage fra en barselsperiode eller føler behov for at  orientere og måske overvejer et brancheskifte efter mange år på arbejdsmarkedet.

- Der kan være mange forskellige årsager til, at der står jobskifte på ønskeliste. Og der er også forskel på at udarbejde et professionelt CV for første gang, fordi du lige har afsluttet din uddannelse og gerne vil lande et godt første job, eller om du har været på arbejdsmarkedet i 35 år og gør dig nogle tanker om gerne at ville noget helt andet. I karriererådgivningen sidder vi klar til at hjælpe, og vi har solidt kendskab til dyrlægers arbejdsmarked – og vil mægtig gerne sparre med mange flere medlemmer af foreningen, siger Danny Bukh Almstrup.

Det tager tid og kræver ofte tålmodighed

Jobsøgning er ofte meget krævende, og man skal igennem mange faser, som både tager tid og kræver god struktur for at komme helt i mål. Som ansøger er det en god ide at planlægge, hvornår og hvor meget tid man afsætter til at søge – det kan fx være en god ide at afsætte faste tidspunkter i løbet af ugen til research, telefonkontakt, ansøgningsskrivning, forberedelse til samtale – og siden jobsamtaler, personligheds - og færdighedstest, opgaveløsning, forhandling af vilkår og så videre.

Ifølge DDDs karrierekonsulenter er det en fordel at betragte søgningen som et arbejde, der kræver struktur, delmål, og evaluering af egen indsats og resultater. På ugentlig basis.

- Vi vil selvfølgelig meget gerne løbende være i dialog med medlemmer om, hvad der er behov for at udbyde af workshops, arrangementer og kurser, så vi bedst muligt støtter den enkelte og også det faglige fællesskab, som dyrlægeforeningen jo er. Derfor opgraderer vi i øjeblikket også vores  mentornetværk, fordi vi ved, at 1:1-møder med fagfæller er en meget positiv og effektiv måde at skabe udvikling for begge parter, siger chefkonsulent Gert Aagaard van Hauen.

Se mere på ddd.dk > Karriere > Jobsøgning. Du kan kontakte DDDs karriererådgivning på mail karriere@ddd.dk og tlf.: 38710888 tast 2.