Forskningsverdenen er en lukket boble, som man skal befinde sig inde midt i for at forstå, hvor ødelæggende tavsheds- og frygtkulturen er for kvaliteten af forskningen, mener Maria…
»Man ligesom ser hele videnskaben«, fortæller dyrlæge, ph.d. dr.med. Louise Kruse Jensen, ny forperson for Det Unge Akademi, der blandt andet har som mål at styrke den tværfaglige…
I ly af sommerferien blev det meldt ud, at Danmarks Innovationsfond trækker støtten til EUs store rammeprogram for forskning og innovation - Horizon Europe. Det er nok ikke et navn…
Reglerne for publicering bliver ofte overtrådt i forskningsverdenen, hvor folk, der ikke har bidraget til en artikel, alligevel rask væk bliver gæsteforfattere. Det kan være en hyg…
En gruppe medlemmer af Det Unge Akademi efterlyser mere diversitet i forskningsverdenen, som stadig er præget af homogenitet. Der er mange redskaber, man kan tage i brug for at få…
Efter to lange år med COVID-19-pandemi var det igen muligt for forskere indenfor molekylær billeddannelse at mødes til den internationale konference World Molecular Imaging Congres…
Tilbage i september blev dyrlæge og Zoologisk Direktør ved Københavns Zoologiske have, Mads Frost Bertelsen, optaget i Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. Det er i sig sel…
Antibiotikaforbrug, passiv immunisering, råmælkserstatninger, sundhed hos flyttede kalve og kunstig intelligens var blandt temaerne om kalve på den årlige konference i American Dai…
Når forskere udfører dyreforsøg, genererer de ofte store mængder data, som aldrig ender i nogen publikation. Men der kan forholdsvis let skabes god og brugbar viden ud fra de hen…