Holdninger ikke er nok, når dyr er afhængige af os. Etikken må kunne bære praksis, og det kræver et sprog for, hvad dyrevelfærd betyder – i virkeligheden – for dyret.
Når vi bruger heste i sport, bærer vi ansvaret for at sikre deres trivsel. Men hvordan ved vi, om de har det godt? Ved at tage udgangspunkt i hestens perspektiv og anvende videnska…
Nye studier fremhæver diskrete signaler, som heste viser under træning og konkurrence, og understreger nødvendigheden af en mere empatisk tilgang til hestes fysiske og mentale triv…
Køers dødelighed opfattes ofte som en indikator for en stor velfærdsudfordring, men dyrlæge og lektor Nina Dam Otten, KU SUND, udfordrer denne antagelse og introducerede i den forb…
Dansk griseproduktion er mere effektiv end nogensinde før, men produktionen presser dyrevelfærden til bristepunktet. Antallet af grise stiger, mens pladsen og ressourcerne til at h…
Dyrlæger har et særligt ansvar som dyrenes stemme i en verden, hvor kommercielle og politiske interesser ofte vejer tungere end hensynet til dyrs velfærd. Mette Uldahl, tidligere v…
FVE, FEEVA, FECAVA og WSAVA står sammen bag et nyt politikpapir om dyrenes mulighed for at udvise naturlig adfærd og træningsmetoders betydning for velfærden. Politikpapiret blev g…
Selvom jura ofte opfattes som tørt og kedeligt, formår Søren Stig Andersen at kaste nyt lys over emnet med sin omfattende gennemgang af dyrevelfærdsloven og tilhørende kommentarer.…