Annonce Banner Banner Banner

ADO-medlem får millionerstatning!

Arbejdsskade ADO kæmper for de ansatte dyrlæger og dyrlægestuderende og har netop sikret en dyrlægestuderende en kæmpeerstatning for arbejdsgivers manglende og utilstrækkelige oplæring og instruktion i sikkerhedsprocedurer. Byretten har tilkendt den skadelidte erstatning, der sammenlagt vil overstige flere millioner.

Shutterstock 1335708065 © Shutterstock
Nyhed

Heste er store dyr, og skaden kan være stor, når det går galt. Det erfarede en dyrlægestuderende, da hun i forbindelse med behandlingen af en hest åbnede boksdøren og blev sparket blandt andet i hovedet. Efter arbejdsulykken, som blev anerkendt som en arbejdsskade, modtog arbejdsgiveren et strakspåbud om at tilrettelægge arbejdet, så det kunne udføres sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Arbejdsgiveren accepterede strakspåbuddet og indførte enkelte procedurer, herunder sikkerhedsoplæring, for at undgå lignende situationer i fremtiden.

ADO gjorde på vegne af medarbejderen gældende, at arbejdsgiveren var erstatningsansvarlig på grund af manglende oplæring og instruktion i sikkerhedsprocedurer, ligesom der ikke blev fulgt op på, om sikkerhedsprocedurerne blev overholdt. Arbejdsgiveren afviste ansvaret med henvisning til, at det er farligt at arbejde med levende dyr, og at der altid vil være risiko for ulykker.

ADO fastholdt dog, at en arbejdsgiver, i hvis interesse arbejdet udføres, har pligt til at sikre sine medarbejdere i videst muligt omfang, og valgte derfor at stævne arbejdsgiveren som mandatar for medarbejderen.

Københavns Byret afsagde dom den 13. august 2024, hvor ADO fik fuldt medhold. Arbejdsgiveren blev dømt erstatningsansvarlig overfor medarbejderen på grund af manglende agtpågivenhed i forbindelse med oplæring og instruktion i sikkerhed.

Medarbejderen, som på grund af skaderne efter ulykken er tilkendt fleksjob, vil derfor få udbetalt en såkaldt differenceerstatning* på over 1,5 millioner kroner.

ADO er glad for at kunne bistå vores medlem i denne ulykkelige sag og takker advokat Catarina Ryder Hofmann, som har ført sagen for ADO.

*Erstatning efter erstatningsansvarsloven modtager man for en personskade, hvor der er en erstatningsansvarlig, mens erstatning efter arbejdsskadesikringsloven udbetales, hvis man er udsat for en arbejdsskade. Erstatning efter erstatningsansvarsloven er typisk højere, og der er flere og andre erstatningsposter, som ikke er omfattet af arbejdsskadesikringsloven. Differenceerstatning er forskellen mellem erstatning efter erstatningsansvarsloven og erstatning efter arbejdsskadesikringsloven.