Kære alle sammen

DDD Rigtig glædelig jul og godt nytår.

Uden Tekst
Leder

Vi dyrlæger er lidt en unik størrelse i det danske arbejdsliv. Familiemetaforen er altid en smule kliché, men ikke desto mindre synes jeg, at den er på sin plads, når det kommer til os og vores faglighed. Vi har nemlig, i modsætning til mange andre fag, gennemgået den samme faglige »opvækst« – vi er, så at sige, vokset op i samme hjem.

Familiære bånd betyder ikke, at vi altid kan enes. De fleste af os vil nok støde på en slægtning eller to her i juledagene, der giver os lyst til at himle med øjnene. Men det er vigtigt at huske os selv på slægtskabet også det veterinære, og når vi kigger tilbage på 2022 bliver det tydeligt hvorfor.

2022 blev nemlig på mange måder et år, hvor vi dyrlæger rykkede tættere sammen. Sekretariatssamarbejdet med Pharmadanmark blev kortvarigt, og vi er nu på egne ben igen som en lille, men stærk forening – helt ligesom da en gruppe af dyrlæger for 173 år siden gik sammen og dannede Den Danske Dyrlægeforening.

Siden har generationer af dyrlæger stået sammen og arbejdet for det fælles bedste – og det har virket, nu som dengang: Vores fælles protester over EU-forordningen om veterinærlægemidler gav genlyd i hele Europa. Gennem konstruktiv dialog har vi sat ord på, hvad der betyder allermest, når det kommer til dyr i naturplejeprojekter.

 

I år har vi om nogen vist, at vi sammen kan gøre os gældende på både dansk og europæisk plan.

Det er også en stor glæde at se, at vi både trives og finder stor mening i vores arbejde som dyrlæger i klinisk praksis, hvor vi i år har undersøgt arbejdsmiljøet. Alt er ikke rosenrødt, men det er et godt udgangspunkt for det videre arbejde med undersøgelsens resultater i det nye år.

Jeg glæder mig til at tage hul på 2023, der for alvor bliver de unges år. Ikke nok med, at vi skal markere 250-året for Veterinærskolen, vi skal også være med til at forme den kommende veterinæruddannelse i Foulum.

I år har vi om nogen vist, at vi sammen kan gøre os gældende på både dansk og europæisk plan – og det er også sammen, at vi skal bevæge os velovervejet og sikkert mod nye tider.

Rigtig glædelig jul og godt nytår.