Tæt på hovedbestyrelsens medlemmer: Helle Slot

Fagpolitik Hvem er de, og hvad vil de? I en portrætserie spørger vi hovedbestyrelsens medlemmer – mød denne gang Helle Slot, formand for Faggruppe Kvæg og andre produktionsdyr.

COLOURBOX2502561 © Colourbox
Interview

Hvorfor er du gået ind i det politiske arbejde i Dyrlægeforeningen?

Jeg havde lyst til at prøve, om jeg kunne gøre en forskel i forhold til de udfordringer, kvægdyrlæger står i. Jeg har gennem mange år suget til mig, hvordan man fører politik, og havde lyst til at fortsætte den dialogbaserede tilgang, som den tidligere formand for faggruppen anvendte.

Prøv at sætte ord på nogle af de vigtige opgaver/sager, som du gerne vil være med til ændre.

Jeg vil gerne være med til at ændre lovgivning, så den bliver mere faglig funderet, og fastholde de faglige elementer i sundhedsrådgivningen i næste veterinærforlig. Jeg vil også gerne prøve at få flere studerende til at arbejde med mit fag.

Hvilke resultater har du været medvirkende til at skabe?

At vi fik gennemført hjerteordningen for kvæg, at vi fik mastitispakken aftalt, og at vi er kommet i dialog med Naturstyrelsen omkring rewilding/helårsgræsning.

Du har sammen med resten af HB sat en ny kurs for DDD – hvad håber, du den nye grundfortælling kan bidrage med?

At DDD står som en moderne organisation, der er så uimodståelig, at alle dyrlæger har lyst til at være en del af den. Vi møder vores medlemmer der, hvor de er i livet, og kan håndtere deres udfordringer.

Hvordan har det ændret dit syn på Dyrlægeforeningen, at du selv er blevet politisk aktiv?

Mit syn har egentlig ikke ændret sig ret meget, men jeg er blevet meget mere bevidst om, hvor meget vi har til fælles. Vi tumler med de samme ting i alle faggrupper og har egentlig et forbavsende ens syn på mange ting.