Temaer

Zoonoser

Med COVID-19 oplever vi lige nu, hvordan en ny infektionssygdom hos dyr udfordrer dyrs og menneskers sundhed. Hvad bliver den næste trussel, og hvilke farer er forbundet med dyrlægers tætte kontakt med dyr? Dét og mange andre spørgsmål dykker vi ned i og prøver at finde svar på.

Gå til tema
COLOURBOX22071704

Fødevaresikkerhed

Der sker en kolossal udvikling i vores valg af fødevarer. Hvad betyder det for vores fødevaresikkerhed? Vi ser nye madtrends - hvor begreber som bæredygtig og klimavenlig mad er rykket ind på agendaen. Vi skal kunne spise maden på vores tallerken uden risiko for at blive syg - det dykker vi ned i.

Gå til tema
COLOURBOX6691194

Arbejdsmiljø

Stort arbejdspres, tunge løft, bid og spark gør mange dyrlægers arbejde stressfuldt og farligt. Hvordan undgår vi at komme til skade eller blive syge af vores arbejde? Vi prøver at komme nogle af svarene nærmere i dette temanummer om dyrlægernes arbejdsmiljø.

Gå til tema
_C6A3871.jpg

Efter- og videreuddannelse

Der er rigtig mange grunde til at efteruddanne sig. Vi har talt med et lille udpluk af dyrlæger, om hvad der har været drivkraften for dem - og vi dykker ned i nogle af de mange forskellige efteruddannelsesmuligheder og -tilbud til dyrlæger.

Gå til tema
20051129-185651-4_23Mb.jpg

Brug af data

Brug af data giver til stadighed nye dimensioner i dyrlægens arbejde. Lige om hjørnet venter fx et nyt sygdomsregister, og big data har store perspektiver for sundhedsarbejdet i danske kvægbesætninger. Dét og flere andre tiltag ser vi nærmere på.

Gå til tema
COLOURBOX43120110

Veterinæruddannelsen i 250 år

Gå til tema
92023 Images Billed 2010 Okt Billeder Object148390

Transport af levende dyr

Tusindvis af dyr fragtes hver dag over korte eller lange afstande. De fleste for at blive slagtet, opfedet eller handlet med. Sportshestene bevæger sig over lange distancer for at deltage i konkurrencer og væddeløb, kæledyrene kommer med på ferie, og sommetider rejser sygdomme med som blinde passagerer – det ser vi nærmere på.

Gå til tema
Scanstockphoto Image 4117449

DDD i 175 år

Dyrlægeforeningen har siden 1849 været dyrlægernes stemme og arbejdet for at skabe gode vilkår for deres virke. I dag er faget vidtforgrenet og båret af et stærkt fagligt fællesskab.

Gå til tema
Düppel 1849 (Adam)