Temaer
Zoonoser
Med COVID-19 oplever vi lige nu, hvordan en ny infektionssygdom hos dyr udfordrer dyrs og menneskers sundhed. Hvad bliver den næste trussel, og hvilke farer er forbundet med dyrlægers tætte kontakt med dyr? Dét og mange andre spørgsmål dykker vi ned i og prøver at finde svar på.
Gå til temaFødevaresikkerhed
Der sker en kolossal udvikling i vores valg af fødevarer. Hvad betyder det for vores fødevaresikkerhed? Vi ser nye madtrends - hvor begreber som bæredygtig og klimavenlig mad er rykket ind på agendaen. Vi skal kunne spise maden på vores tallerken uden risiko for at blive syg - det dykker vi ned i.
Gå til temaArbejdsmiljø
Stort arbejdspres, tunge løft, bid og spark gør mange dyrlægers arbejde stressfuldt og farligt. Hvordan undgår vi at komme til skade eller blive syge af vores arbejde? Vi prøver at komme nogle af svarene nærmere i dette temanummer om dyrlægernes arbejdsmiljø.
Gå til temaEfter- og videreuddannelse
Der er rigtig mange grunde til at efteruddanne sig. Vi har talt med et lille udpluk af dyrlæger, om hvad der har været drivkraften for dem - og vi dykker ned i nogle af de mange forskellige efteruddannelsesmuligheder og -tilbud til dyrlæger.
Gå til temaBrug af data
Brug af data giver til stadighed nye dimensioner i dyrlægens arbejde. Lige om hjørnet venter fx et nyt sygdomsregister, og big data har store perspektiver for sundhedsarbejdet i danske kvægbesætninger. Dét og flere andre tiltag ser vi nærmere på.
Gå til tema