Dyrlægevej: Professionel pennefører

Karriere Med en titel som Medical Writing Specialist formidler Lise Tønner vigtig information til sundhedsprofessionelle og patienter.

Lise Tønner Top
Interview

Siden 1995, hvor Lise Tønner dimitterede som dyrlæge, har hun i en årrække arbejdet inden for forskning og tilbragt en betydelig del af sin karriere hos Fødevarestyrelsen.

Siden 2019 har Lise Tønner fundet sit professionelle ståsted hos Novo Nordisk i Søborg, hvor hun beklæder stillingen som Medical Writing Specialist. I denne rolle kombinerer hun sin videnskabelige ekspertise og regulatoriske forståelse med stærke skriftlige færdigheder for at formidle afgørende information til sundhedsmyndigheder og patienter.

Hvad består dit arbejde i?

Som medical writer er jeg projektleder på store dokumenter til sundhedsmyndighederne - fx i forbindelse med ansøgninger om godkendelse af et nyt lægemiddel eller en protokol, der beskriver et klinisk forsøg eller fx en afrapportering af et klinisk forsøg.

En betydelig del af min tid går med at planlægge processer og følge op med mange forskellige samarbejdspartnere i organisationen. Dette indebærer mange kontaktflader, herunder e-mails, telefonopkald, travle Teams-chats - og selvfølgelig de gode, uformelle samtaler ved kaffemaskinen. Der er også den klassiske opgave med at sikre, at vi bruger den korrekte skabelon, overholder alle proceskrav, og at teksten er formateret korrekt.

Hvordan er du havnet i lige netop dette job?

Jeg har længe haft en drøm om at arbejde hos Novo Nordisk. Jeg havde hørt meget godt om firmaet, blandt andet at de behandler deres medarbejdere godt, og at der er gode udviklingsmuligheder internt. Heldigvis er jeg blevet bekræftet i dette. Jeg synes også, det er fantastisk, at det har været muligt for mig at foretage et brancheskift og gøre karriere, selvom jeg allerede var fyldt 50 år. Det tegner positivt for fremtidens arbejdsmarked for de 50+årige.

Kan du beskrive en typisk arbejdsdag?

Min typiske arbejdsdag består af mange møder, både 1:1 og i større eller mindre grupper. Det kan være for at aftale en proces og tidsplan med nøgleinteressenter, følge op på et review af et dokument ved at diskutere de kommentarer, forskellige interessenter er kommet med, og eventuelt et møde med andre medical writers i mit team for at aftale vores rollefordeling. Der er også en betydelig del skrivearbejde, men ærligt talt er det projektplanlægning, -styring og opfølgning på aftalte leverancer, der fylder mest.

Hvad er det mest spændende ved dit job?

Medical writer-rollen er i rivende udvikling, og det helt store buzz-ord er automatisering. Dermed er der også gode muligheder for at være med til at udvikle vores processer og måden, vi skriver vores dokumenter på. Jeg synes personligt, det er voldsomt spændende at være med i de faser, hvor der skal indsendes ansøgning om et nyt lægemiddel.

Hvordan gør du en forskel med dit arbejde?

Med mit arbejde bidrager jeg til at udvikle livsvigtig medicin til patienter verden over. Det er for mig et meget meningsfuldt og motiverende formål!

Hvad ser du som den største faglige udfordring på dit område – og har du et bud på en løsning?

Rollen som medical writer projektleder udvides konstant og omfatter efterhånden en hel del uformel ledelse - dvs. at skulle lede andre uden at have en formel ledertitel. For at kunne udfylde rollen som »uformel leder« skal vi være godt klædt på til opgaven. Det kræver først og fremmest øget opmærksomhed og synliggørelse, men kompetenceudvikling, mener jeg også, er nødvendig, fx i form af flere målrettede projektlederuddannelser.