Annonce Banner Banner Banner

Velkommen tilbage!

Uddannelse Med samme energi og gåpåmod som de nye studerende skal vi kaste os over efterårets opgaver.

Leder

Efter en forhåbentlig energiopsamlende ferie er det tid til at komme i gang igen. Jeg håber, at I alle har haft mulighed for at slappe af og lade op til de mange opgaver, der venter i efteråret.

Først og fremmest vil jeg gerne sende et stort og varmt tillykke til alle dem, der snart kan kalde sig dyrlægestuderende. Københavns Universitets veterinærstudium er som altid populært, og den nye dyrlægeuddannelse på AU Viborg har også tiltrukket overvældende interesse og modtaget stor søgning blandt de unge. Den nye uddannelse markerer en milepæl for vores fag og er en fantastisk mulighed for at styrke både studie- og forskningsmiljøet i Danmark.

At etablere en ny dyrlægeuddannelse er uden tvivl en stor opgave, men med den får vi et udvidet korps af dygtige og veluddannede dyrlæger, der kan tage vare på vores dyr og bidrage til folkesundheden. Uddannelsen af flere dyrlæger anerkender også den voksende kompleksitet og betydning, som veterinærprofessionen har i vores moderne samfund. Disse nye veterinærer vil være i stand til at påtage sig de mange roller, som både nutiden og fremtiden kræver.

Efter endt veterinærstudie åbner der sig en verden af muligheder. Vi er attraktive på arbejdsmarkedet, ikke kun på grund af vores faglighed, også fordi de kompetencer, vi opnår under studiet, kan bidrage med andre ting end det rent faglige. Vi lærer at kombinere fagligheder, anlægge overordnede anskuelser og lægge en plan fremad. Dette er kompetencer, som blandt andet kan bruges i lederstillinger. Og vi ser da også tydeligt, at flere og flere dyrlæger besætter lederstillinger. At blive leder inden for vores fag kræver mere end bare faglig dygtighed; det kræver også evnen til at inspirere, motivere og lede andre. Mange af vores kolleger finder vej til lederstillinger, hvor de kan gøre en stor forskel for både dyr og mennesker. Overvejer du at tage skridtet fra ansat til leder, er VeL klar til at hjælpe dig videre med rådgivning og sparring for at navigere i lederrollen og opnå succes i din ledelseskarriere. Det kan du læse mere om i dette nummer af DVT.

Sommerferien har forhåbentlig givet os alle et tiltrængt pusterum, men nu er det tid til at tage fat igen. Med samme energi og gåpåmod som de nye studerende skal vi kaste os over efterårets opgaver. Lad os bruge den friske energi til at tackle de udfordringer, vi står overfor, med nyt mod og engagement.

Vi glæder os til at se jer til årsmødet og generalforsamlingen den 24.-25. oktober. Det bliver en fantastisk mulighed for at dele erfaringer, lære nyt og finde inspiration til det videre arbejde. Sammen kan vi sikre, at vores fag fortsætter med at gøre en forskel for dyr og mennesker.